Не имаме Велико обещание и това е обещанието за Божията почивка. Обеменен ли си от света, огорчен и угнетен ли си от ежедневните проблеми? Ако си вярващ, Исус ти казва: Аз победих света за теб, в Мен имаш радост и почивка.
Ние живеем ли живот в Святия Дух или просто се наричаме Християни? Имаме ли живота на мир и приключенския живот в Духа? Ние имаме право да живеем един свят живот.
В забързаното ежедневие, отделяш ли време да чуваш Неговия глас? Отпускаш ли се в Духа? Единствено Духа може да те опази от заблудите на последното време, защото Той Е Духът на истината.
Научи се да Го разпознаваш и да имаш общение с Него. Не се спирай до там само да знаеш, че Бог съществува.
Най-голямата пречка да живея живот в Духа е прекалената сложност, която му придаваме. Евангелието е просто, а ние го правим сложно и недостижимо.
Живота в Святия Дух е едно приключение. Само в Него ще намериш пълнотата на Бога. Как да живея пълноцен живот в Бога? Ефесяни 3:14-19
Утвърди се чрез Неговия Дух във вътрешния си човек (ясно общение с Духа) и така да опознаеш Божията любов и да живееш в пълнота.
Не се опитвай да разбираш Бог с плътска мъдрост. Той не се разбира така. Той се разбира, когато твоят дух общува с Неговия Дух.
Фикс идеята на моя живот е да чувам Божия глас.
Бог не Е просто любящ, Той Е самата любов. Познай тази любов и ще живееш пълноцен живот.
Святия Дух живее във вътрешния свят на човека. Какво е този вътрешен свят и как да му повлияваме така, че Святия Дух да влиза там. Той има 5 сектора. Тези 5 сектора зависят от нашата свободна воля. Ние ги управляваме и по този начин допускаме или не допускаме Святия Дух в живота си.
1. Подбуди / мотивация
2. Време
3. Интелект
4. Дух
5. Мир
Не оправяй нещата отвън. Започни отвътре. Тези процеси се случват в твоята скришна стаичка.
Приеми Духа като дар от Бога, Той ще те кръсти с огън и ще подреди вътрешния ти свят. След като го подреди, ти ще познаеш любовта на Бога, а познавайки я, ще имаш пълноцен живот в Бога.