Как да имам истинско посвещение на Бог чрез волеви решения.

Мога да направя волеви акт да нямам негативно отношение.

Трябва да разберем силата на волеви акт.

Бог очаква много от нещата да са в наши ръце.

Не можем да очакваме Бог да прави нещата вместо нас.

Ти сам трябва да оправиш твоя фокус, да спреш на мислиш негативно и т.н.

Схема с три стъпки – принцип, който можеш да прилагаш за всяко духовно нещо в своя живот.

  1. РЕШЕНИЕ – най-голямото оръжие на свободната човешка воля. То определя твоето бъдеще. Бог е оставил решенията на нас. Ти можеш да спреш негативното мислене чрез решението да повярваш на Божието Слово, да дисциплинирам молитвата си се случва чрез решение, да бъда дисциплиниран е решение. Свободната ни воля е във възможност да вземе решение дали да се покори или да не се покори на Бога. В началото решението ни ще се проваля, но с последствие се превръща във втора стъпка:
  2. ДУШЕВЕН НАВИК – навика означава, че ти доста си се постарал в своите решения и ги е превърнал в навици. Когато не спазиш твоето решение, душата ти започва да алармира – т.е. ти си изградил душевен навик. Когато вече не можеш да живееш без този душевен навик, значи си стигнал до най-великото ниво, което се нарича:
  3. ДУХОВЕН РЕФЛЕКС – В трите стъпки можем да забележим, че всичко започва от ума, минава през душата и стига до духа. В началото няма да си жаден за Бог, после жаждата идва, но пак имаш трудни периоди, но когато вече изградиш духовен рефлекс, това е нещо, което правиш от самосебе си, както когато апостола казва „Непрестанно се молете“.

Важно е да разберем, че всичко започва с РЕШЕНИЕ, което вземаме през нашата свободна воля.

Не можеш да започнеш от духовния рефлекс и след това да вземеш решение! Защото това не може да стане.

Дори понякога да се проваляш в твоето решение, не се отказвай, защото то ще еволюира в душевен навик и духовен рефлекс.