Скъпи наш Пасторе,

Ти често ни призоваваш да кажем един на друг: „Ти си важен!“ Днес искаме да ти кажем: „Ти си важен, ти си безкрайно важен за нас!“

Знаем, че не обичаш да се хвалят хора, но когато някой има рожден ден, няма как да не се замислиш за смисъла на раждането на този човек и отпечатъка, който той оставя върху света и хората около себе си. А твоят отпечатък е толкова съществен, защото той е отпечатъка на Бог! Твоят живот е безвъзвратно свързан с животите на всеки един от нас и ние сме белязани от теб завинаги. Без теб никой от нас нямаше да е това, което е.

Виждали сме те да отваряш най-съкровените си рани пред нас. Виждали сме те да гориш и да кървиш за Бог. Виждали сме те да прегръщаш хора, след като са ти забили ножове в гърба. Виждали сме те да прощаваш непростими неща и да даваш още и още шансове, заради Божията милост и вярата, че тя ще промени човешките сърца. Виждали сме те да си безумно смел в моменти, когато всички се свиват и крият. Но най-вече, ние виждаме ежедневно в теб… ИСУС!

Ти си наш пастор, наш брат и наш баща, наш най-добър приятел, наш авторитет и пример. Ценим те дълбоко, възхищаваме ти се и те обичаме! Благодарим ти за цялата твоя любов и грижа, за всеотдайността, за безкомпромисната твърдост, за милостта и пълното посвещение, за истината, която пазиш с цената на живота си!