На 22.03. имахме невероятната възможност да се насладим и преживеем една феноменална вечер, потапяйки се в духовно блаженство за всички сетива. Празнувахме БЕЗРАЗСЪДНАТА ЛЮБОВ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всеки един от нас живее с различна съдба. Всеки има различно семейство. Произхождаме от различни народности, на различна възраст сме. Някой е син, друг е червен. Едни сме бели, други сме черни. Има обаче едно общо нещо между всички ни – НИЕ СМЕ ОБИЧАЩИ СЪЗДАНИЯ! Няма човек по лицето на земята който де не е обичал. Обичаме още от деца и умираме обичайки някого или нещо в сърцето си. Дори най- закоравялото сърце има усет към любовта. Ако любовта е общото между всички ни, то е толкова важно, че трябва да се запитаме от къде е дошло? Ние вярваме, че този велик дар – любовта е дошъл между човеците, според както казва Библията, от Бога:
„Ние обичаме Него, защото първо Той възлюби нас.“ 1 Йоан 4:19 РИ ББД

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нека си спомним как Бог обикна нас, колко велик е този дар, да си спомним как ние да се обичаме един друг и колко е хубаво да се обича.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Човекът е търсещо любов същество и именно за това е твърде лесно да намери неправилен обект и сърцето му да бъде притеглено и привлечено към земни и плътски съкровища, власт, съпруг, деца… В други моменти на трудност се опитваме да намерим надежда в себе си, но винаги оставаме разочаровани , оставаме празни. В такъв момент трябва да помним, че  Суверения Бог е този в когото е нашата надежда, само в него си заслужава да търсим своето удовлетворение, само към него трябва да останем привързани.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Човекът нямаше да знае какво е любов освен ако Бог не му я беше показал. Представете си какво е светът без любов – това би било най – ужасното място, на което някой може да попадне. Това, което ни превръща в злодей е липсата на любов! Само истинската любов, е това което изважда човека от най–дълбоките и мрачни места, съживява го и го прави пълноценно създание. Бог е любов и показва любовта си към всеки един от нас, като пожертва Себе Си на кръста,  но и не само. Всеки ден той ни обсипва с различни блага. Въпросът е дали ние забелязваме малките неща, чрез които Бог ни разкрива сърцето си. Въпросът е дали оценяме и разбираме същността на кръстната жертва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Любовта на Бога е била характеризирана по много и различни начини от Божиите хора през историята на времето. Тя е вседостатъчна, защото запълва всяка празнина в душата човешка. Тя е непроменяема, защото е константа и защото остава винаги като твърда скала, която не се измества. Тя е могъща, защото винаги побеждава и е над всичко. Тя е суверена, защото владее над всички и преодолява всичко. Била е наричана странна, глупава, нереална, вълшебна и какво ли още не. Ако трябва обаче ние да характеризираме Божията любов в една дума, тя ще е: Безразсъдна!. Не я наричаме така защото в нея липсва разсъдък. У Бога няма липса на разсъдък или логика. Наричаме я така защото тя е парадоксална. Парадоксална е защото е любов между един съвършен Бог и един нищожен и грешен човек. Между величието и нищетата. Между бялото и черното. Между святостта и грешника! Как е възможно толкова чист и велик Бог, не само да пощади човеците в техния бунт, но и да ги обсипва със своята любов?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Любовта на Бога за християнина е онова нещо чрез което той диша. Всеки ден се събуждаме и знаем, че Бог ни обича, че за нас има надежда. Тази идея е насърчавала хората през вековете и до днес не само дa получават но и да даряват любов. Ние искаме да върнем тази любов към Бога истински възхитени от него. Ако всеки ден Бог не ни дарява със своята благодат, не ни привлича със своята красота, ние нито бихме могли да обичаме, нито въобще да живеем. Тази идея помогнала на нашите отци да благовестват на народите, да възлюбят дори своите врагове, но и в пречуден мир да загинат на римските арени разкъсвани от зверове. Любовта на Бога беше с тях тогава когато ги преследваха, биеха, гониха. Любовта продължава да е с нас и ни кара да извикаме заедно с тях : „Исус, моята любов си ти и без дъх дори те обичам…“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Християнинът живее живот на поклонение. Той не е просто религиозен човек, Той е влюбен в своя Създател. Единственият възможен отклик на осъзнатата благодат в нашия живот, е сърдечната любов и преклонение пред Бога.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Библията казва, че без любов човекът е духовно мъртъв. Любовта на Бога е това, което ни съживява, което възвръща блудния син обратно към дома, дава на човек закрилата на свободата и ни води към нашето вечно наследство. Всичко това, за което говорим днес е изцяло заслуга на Бога. Заради неговата любов и за негова слава!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Любовта на Бога иска да дари и теб с тази велика свобода. Ако ти никога не си опитвал от Божията любов, може да го направиш още сега! Покай се за твоите грехове, върни  се от нечестивите си пътеки, повярвай в Христос възкръснал от мъртвите и заедно с нас бъди Свободен!