Здравей, Пътешественико!
Добре дошъл в нашия сайт, а след като си попаднал тук, вероятно ще искаш да ти разкажем нещо повече за нашата мисия.
Ние сме официално регистрирана протестантска църква. Да, това е третия клон на християнството, който се заражда като реформа на Римокатолическата църква през 16-ти век, чрез процеса, наречен „Реформация“. Нашето кредо можеш да прочетеш ТУК.
Името на нашата църква не е случайно. Ние искаме да бъдем реформирани ежедневно, започвайки от вътре-навън – от себе си, нашите семейства и после обществото, в което живеем. Ре-формирам, означава връщам си първоначалната форма, тоест искаме да бъдем това, което Бог иска да сме. В Библията се казва, че Бог познава всеки човек още от преди неговото раждане и има план за живота му. Аз не мога да намеря своята идентичност, без да вляза в този план. Нищо друго не би ми донесло удовлетворение.
Може би си скитал по този свят, търсейки щастие, удовлетворение, утеха и успех. Ние също сме го правили. Писателят Клайв Луис казва, че Бог не може да ни даде свобода и щастие извън Него, защото те не съществуват. Големият учен Нютон представя идеята, че в сърцето на човека има празна дупка, която е с формата на Исус Христос и нищо друго не може да я запълни. Четейки Божието Слово разбираме, че Божият план никога не е бил ние да живеем отделени от Него. Напротив – ние сме създадени, за да общуваме с Бог и да се наслаждаваме на Неговата слава.
Оплетени в нашите грехове, ние не можем да достигнем до Бог сами, но Той, поради голямата Си любов към нас, направи път – път за спасение, за завръщане към нашето истинско предназначение. Можеш да разбереш повече за спасителния план ето ТУК.
 Сега, след като сме тръгнали по този път, живеем всеки ден от живота си с нови сили, които не идват от нас самите, а от Божията благодат. Наслаждаваме се на това невероятно приключение на нашата трансформация, растеж и познаване на Бога.
Може би се питаш защо правим това нещо заедно: не е ли нещо твърде лично, което всеки трябва да прави сам? Църквата не е нещо, измислено от човека. В Библията се казва, че това е Божият план – всички хора, повярвали в Него и родени отново (какво значи родени отново?), да функционират в един прекрасен духовен организъм, в който Той ще Се изявява, в който ще работи и усъвършенства. Всеки истински вярващ има нужда от църква, която да бъде за него пристан, оазис, училище, дом, семейство и храм за поклонение пред Бога.
Ние се стремим да изграждаме взаимоотношения и знаем, че това е важно. Искаме да бъдем истински приятели и да си помагаме, докато преследваме най-великата цел.
Вратите ни са отворени за всеки, който искрено иска да потърси Бога. Можеш да ни намериш ето ТУК.
Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот. Йоан 3:16